Journal of Dairy Science and Biotechnology
- Volume 25 Issue 1
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- Pages.15-20
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- 2007
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- 2733-4554(pISSN)
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- 2733-4562(eISSN)
Effects of Gamma Irradiation on Queso Blanco Cheese
퀘소블랑코 치즈의 감마선 조사 처리 효과
- Jeong, Seok-Geun (National Livestock Research Institute, RDA) ;
- Noh, Young-Bae (National Livestock Research Institute, RDA) ;
- Shin, Ji-Hye (National Livestock Research Institute, RDA) ;
- Han, Gi-Sung (National Livestock Research Institute, RDA) ;
- Chae, Hyun-Seok (National Livestock Research Institute, RDA) ;
- Yoo, Young-Mo (National Livestock Research Institute, RDA) ;
- Ahn, Jong-Nam (National Livestock Research Institute, RDA) ;
- Lee, Ju-Woon (Advanced Radiation Technoloey Institute) ;
- Jo, Cheor-Un (Chungnam National University) ;
- Lee, Wan-Kyu (Chungbuk National University) ;
- Ham, Jun-Sang (National Livestock Research Institute, RDA)
- 정석근 (농촌진흥청 축산연구소) ;
- 노영배 (농촌진흥청 축산연구소) ;
- 신지혜 (농촌진흥청 축산연구소) ;
- 한기성 (농촌진흥청 축산연구소) ;
- 채현석 (농촌진흥청 축산연구소) ;
- 유영모 (농촌진흥청 축산연구소) ;
- 안종남 (농촌진흥청 축산연구소) ;
- 이주운 (한국원자력연구소 방사선이용연구부) ;
- 조철훈 (충남대학교 동물자원학부) ;
- 이완규 (충북대학교 수의학과) ;
- 함준상 (농촌진흥청 축산연구소)
- Published : 2007.06.30
Abstract
Effects of gamma irradiation on chemical, microbiological, and immunological changes of Queso Blanco cheese were investigated. Although Queso Blanco cheese was made by heat pasteurization at 85
본 연구는 항원성을 저감한 유제품 개발을 위한 기초자료 도출을 위해 감마선 조사 처리시 퀘소블랑코 치즈의 화학적, 미생물학적 및 항원성 변화를 비교하였다. 퀘소블랑코 치즈는 제조과정에서 85