A Study on the Water Sterilizer using the Microwave

마이크로파를 이용한 물 살균장치에 관한 연구

  • 이창호 (국립천안공업대학 전자과) ;
  • 이화용 (호서대학교 정보통신공학과)
  • Published : 2004.08.01

Abstract

In this paper, we present a new microwave applicator to sterilize a liquid material by using the electromagnetic energy. Also, we conducted an experiment on streamlet water with our proposed sterilizer and investigated the chosen samples according to the inspection agency The result exhibited that the total number of colitis germ and general bacillus in sterilized water has been decreased rapidly as the operating time to illuminate the microwave power risen from 10 to 60 seconds.

본 논문은 마이크로파를 이용하여 물 살균특성을 실험 조사하기 위해 마이크로파 살균장치를 설계 제작하고, 특성을 실험 한 결과 매우 양호한 효과를 얻었다. 특히 세균 함유량이 많은 하천수를 마이크로파로 10초, 20초, 30초, 40초, 50초, 60초 살균시켜 수질 검사기관에 수차례 검사를 의뢰한 결과 살균한 물의 대장균수와 일반 세균수가 살균 시간에 따라 급격히 감소하는 것을 알 수 있었다.

Keywords

References

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