Korean Journal of Fisheries and Aquatic Sciences (한국수산과학회지)
- Volume 31 Issue 2
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- Pages.149-159
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- 1998
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- 0374-8111(pISSN)
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- 2287-8815(eISSN)
Effect of Calcium Compounds from Oyster Shell Bouind Fish Skin Gelatin Peptide in Calcium Deficient Rats
어피 젤라틴 펩티드와 결합한 굴껍질 유래 칼슘 화합물이 칼슘 결핍 흰쥐에 미치는 영향
- KIM Gyu-Hyung (Department of Chemistry, Pukyong National University) ;
- JEON You-Jin (Department of Chemistry, Pukyong National University) ;
- BYUN Hee-Guk (Department of Chemistry, Pukyong National University) ;
- LEE Yeon-Sook (Department of Food and Nutrition, Seoul National University) ;
- LEE Eung-Ho (Department of Food Science and Technology, Pukyong National University) ;
- KIM Se-Kwon (Department of Chemistry, Pukyong National University)
- 김규형 (부경대학교 화학과) ;
- 전유진 (부경대학교 화학과) ;
- 변희국 (부경대학교 화학과) ;
- 이연숙 (서울대학교 식품영양학과) ;
- 이응호 (부경대학교 식품공학과) ;
- 김세권 (부경대학교 화학과)
- Published : 1998.03.01
Abstract
To utilize the oyster shell containing a lot of calcium, we investigated the bioavailability of calcium compounds from oyster shell. First, calcium oxide was prepared by burning of oyster shell at
매년 막대한 양이 폐기되어져 환경오염 문제를 유발시키는 굴껍질에 다량 함유되어 있는 칼슘 성분을 체내 칼슘 공급원으로 이용하기 위하여 굴껍질을