Korean Journal of Environmental Agriculture (한국환경농학회지)
- Volume 16 Issue 2
- /
- Pages.166-169
- /
- 1997
- /
- 1225-3537(pISSN)
- /
- 2233-4173(eISSN)
Physico-Chemical Changes of Curing Compost from Food Wastes
음식쓰레기 1차 부숙퇴비의 숙성과정중 상태변화
- Seo, Jeoung-Yoon (Dep. of Environmental Engineering, College of Engineering, Changwon National University)
- 서정윤 (창원대학교 공과대학 환경공학과)
- Published : 1997.06.30
Abstract
The fresh food waste compost, which was composted in a small bin for average one month, was cured in a pile in the field for seven months. The pile was turned once a month. The various components of the compost were investigated for the curing period. The maximun temperature rised to
소형 퇴비화 용기에서 평균 1개월 동안 퇴비화된 생퇴비를 야외에 원추형으로 쌓아 7개월 동안 숙성시키면서 각종 성분함량의 변화를 조사하였다. 이 기간 동안 한 달에 한번씩 옮겨 쌓기를 실시하였다. 실험결과를 요약하면 다음과 같다. 1) 퇴비화 기간 4주 후에 최고온도인
Keywords