References
- Rice chemistry and technology. Juliano, B. O.
- J. Texture Studies v.10 Texture measurement of cooked rice and its relationship to eating quality Okabe, M.
- 한국식품과학회지 v.24 쌀밥의 취반시 취반용량별 최적가수율 규명에 관한 연구 민봉기;홍성희;신명곤
- 한국식품과학회지 v.26 밥의 압출시험에 의한 취반가수량 결정에 관한 연구 민봉기;홍성희;신명곤;정권
- 한국식품과학회지 v.24 쌀의 침지조건이 취반후 조직감에 미치는 영향 김명환
- 한국식품과학회지 v.18 압력솥 및 전기솥 취반미의 관능적 특성 김혜영;김광옥
- 한국농화학회지 v.30 쌀 품종에 따른 쌀밥의 물리적 및 관능적 특성 연구.Ⅱ쌀밥의 저장이 텍스쳐에 미치는 영향 황진선;김종군;변명우;장학길;김우정
- 한국식품과학회지 v.25 전기보온밥솥으로 보온한 쌀밥의 관능적 특성 이영주;민봉기;신명곤;성내경;김광옥
- Cereal Chem. v.60 Rice stickiness. Ⅰ. Determination of rice stickiness with an Instron tester Mossman, A. P.;Fellers, D. A.;Suzuki, H.
- SAS user's guide, (fourth edition) SAS
- Rice science and technology New method for the evaluation of rice quality and related terminology Kohlwey, D. E.;Marshal, W. E.(ed.);Wadsworth, J. I.(ed.)
- Nippon Sakumotsu Gakkai Kiji v.51 Studies on the texture of cooked rice Ebata, M.;Hirasawa, K.