The Journal of Natural Sciences (자연과학논문집)
- Volume 7
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- Pages.53-58
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- 1995
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- 1225-6196(pISSN)
Effect of Egg White Lysozyme from Ogol Fowl on Preservation of Some Animal Foods
오골계 난백 lysozyme 이 몇가지 동물성 식품의 보존에 미치는 영향
- Lee, Jong-Su (Dept. of Genetic Engineering, Paichai University) ;
- Choe, Yeong-Jun (Dept. of Genetic Engineering, Paichai University) ;
- Kim, Na-Mi (Korea Ginseng and Tabacco Research Institute) ;
- An, Yong-Geun (Dept. of Food Nutrition, Chungcheong Junior College) ;
- O, Hong-Rok (Dept. of Animal Science, Chungnam Natl. University)
- 이종수 (배재대학교유전공학과) ;
- 최영준 (배재대학교유전공학과) ;
- 김나미 (한국인삼연초연구원 제품개발부) ;
- 안용근 (충청 전문대학 식품영양과) ;
- 오홍록 (충남대학교 축산학과)
- Published : 1995.02.18
Abstract
To elucidate the effect of egg white lysozyme from Ogol fowl on the preservation of milks, fishcurd and sausage, changes of pH, volatile base nitrogen content and viable cell count were investigated during the storage periods at
우유와 쏘세지 등 몇가지 동물성 식품의 보존에 미치는 오골계 난백 lysozyme의 효과를 검토하기 위하여 이들을 0.05% lysozyme 으로 처리한 후