KSBB Journal
- Volume 4 Issue 3
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- Pages.253-258
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- 1989
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- 1225-7117(pISSN)
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- 2288-8268(eISSN)
Ethanol Fermentation Characteristics in Chemostat Culture of Kluyveromyces fragilis
효모 Kluyveromyces fragilis의 연속 에탄올 발효 특성에 관한 연구
Abstract
It was investigated that the influent sugar concentration and the dilution rate have an influence on the ethanol fermentation characteristics at steady state in a chemostat culture of K. fragilis using Jerusalem Artichoke juice as substrate. And also the optimum condition of high ethanol productivity and low residual sugar output in the ethanol production by K. fragilis, was clarified to be given at a dilution rate of 0.22/hr and at an influent sugar concentration of 85g/l.
균체 재순환이 없는 연속 발효조에서 K.fragilis에 의한 돼지감자 착즙의 알콜발효시, 정상상태에서 주입 당농도와 희석속도가 에탄올 발효특성에 미치는 영향에 대하여 구명한 결과를 요약하면 다음과 같다. 즉, 주입 당농도가 낮고, 희석속도가 낮을 때는 기질제한성의 균체발효특성을 보였다. 그리고 희석속도가 증가할수록 에탄올 농도와 균체농도는 감소하였으나, 잔당농도는 증가하였다. 에탄올 생산성 및 균체유실율은 희석속도 0.36
Keywords