한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제20권2호
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- Pages.164-169
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- 1988
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- 0367-6293(pISSN)
간장덧에서 선별한 Zygosaccharomyces rouxii와 Saccharomyces cerevisiae와의 Protoplast 융합
Protoplast Fusion between Zygosaccharomyces rouxii and Saccharomyces cerevisiae Selected from Soy Sauce Mash
- 이병호 (부산 동의대학교 식품영양학과) ;
- 류병호 (부산 산업대학교 식품공학과) ;
- 최성희 (부산 동의대학교 식품영양학과) ;
- 김광현 (부산 동의대학교 생물학과) ;
- 김혜성 (부산 산업대학교 식품공학과) ;
- 채영주 (부산 오성 식품(주))
- Lee, Byeong-Ho (Department of Food and Nutrition, Dongeui University) ;
- Ryu, Beung-Ho (Department of Food Science and Technology, Pusan Sanub University) ;
- Choi, Sung-Hee (Department of Food and Nutrition, Dongeui University) ;
- Kim, Kwang-Hyean (Department of Biology, Dongeui University) ;
- Kim, Hae-Sung (Department of Food Science and Technology, Pusan Sanub University) ;
- Chae, Young-Zu (Oh Sung Food Co.)
- 발행 : 1988.04.01
초록
간장덧에 분리 동정한 Zygosaccharomyces rouxii M-12 와 Saccharomyces cerevisiae M-43간의 원형질체 융합에 의한 새로운 간장효모균주를 개량할 목적로 영양요구성 돌연변이주인 Zygosaccharomyces rouxii ZRM-83 (
Protoplast susion between Zygosaccharmoyces rouxii M-12 and Saccharimyces cerevusuare M-43 were investigated for breeding of a new brewing yeat strain for soy sauce. Auxotrophic mutants of Zygosaccharomyces rouxii ZRM-83 (
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