Applied Biological Chemistry
- Volume 27 Issue 4
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- Pages.264-270
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- 1984
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- 2468-0834(pISSN)
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- 2468-0842(eISSN)
Rec-assay and DNA-breaking Action on the Engymatic Browning Reaction Products -Influence of Cupric Ion Concentration-
효소적(酵素的) 갈변반응(褐變反應) 생성물(生咸物)에 대(對)한 Rec-assay 및 DNA 절단(切斷) 작용(作用) -동(銅) Ion 농도(濃度)의 영향(影響)-
- Ham, S.S. (Dept. of Food Science and Technology, Kang-Weon National Univ.) ;
- Park, B.K. (Dept. of Food Science and Technology, Kang-Weon National Univ.) ;
- Lee, S.Y. (Dept. of Food Science and Technology, Kang-Weon National Univ.) ;
- Lee, J.H. (Dept. of Food Science and Technology, Kang-Weon National Univ.) ;
- Kang, C.K. (Dept. of Food Science and Technology, Kang-Weon National Univ.) ;
- Lee, D.S. (Dept. of Food Science and Technology, Kang-Weon National Univ.) ;
- Omura, Hirohisa (Food Science and Technology Institute, Kyushu University)
- 함승시 (강원대학교 식품공학과) ;
- 박부길 (강원대학교 식품공학과) ;
- 이상영 (강원대학교 식품공학과) ;
- 이진하 (강원대학교 식품공학과) ;
- 강창기 (강원대학교 식품공학과) ;
- 이득식 (강원대학교 식품공학과) ;
- 대촌호구 (구주대학 식량화학공학과)
- Published : 1984.12.30
Abstract
In order to obtain mutagenic data of enzymatic browning reaction products, we investigated their mutagenicity. The rec-assay with Bacillus subtilis strains
사과로부터 polyphenol oxidase를 추출(抽出)하여 수종(數種)의 polyphenol화합물(化合物)과 반응(反應)시켜 얻어진 효소(酵素的) 갈변반응생성물(褐變反應生成物)에 대(對)한 돌연변이원성(突然變異原性)을 검토(檢討)하기 위하여 in vitro실험(實驗)을 통(通)하여 돌연변이(突然變異) 유기작용(誘起作用)의 여부(與否)를 조사(調査)하였다. Rec-assay결과(結果) 0.05M catechol, pyrocatechol, DL-dopa, 3,4-dihydroxytoluene, 그리고 hydroquinone갈변액(褐變液)의 경우
Keywords