한국균학회지 (The Korean Journal of Mycology)
- 제12권2호
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- Pages.59-64
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- 1984
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- 0253-651X(pISSN)
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- 2383-5249(eISSN)
Pleurotus sajo-caju가 생산(生産)하는 효소(酵素)에 관한 연구(硏究)(I) -섬유소(纖維素) 분해(分解) 효소(酵素)의 생산(生産)에 관하여-
Studies on the Enzymes Produced by Pleurotus sajor-caju(I) -The Production of Cellulolytic Enzymes-
- 홍재식 (전북대학교 농과대학 식품가공학과) ;
- 엄태붕 (전북대학교 농과대학 식품가공학과) ;
- 정기태 (전북대학교 농과대학 식품가공학과) ;
- 이강배 (전북대학교 농과대학 식품가공학과)
- Hong, Jae-Sik (Department of Food Science & Technology, College of Agriculture, Jeonbug National University) ;
- Uhm, Tai-Boong (Department of Food Science & Technology, College of Agriculture, Jeonbug National University) ;
- Jung, Gi-Tae (Department of Food Science & Technology, College of Agriculture, Jeonbug National University) ;
- Lee, Kang-Bae (Department of Food Science & Technology, College of Agriculture, Jeonbug National University)
- 발행 : 1984.07.30
초록
볏짚배지(培地)에서 Pleurotus sajor-caju의 배양조건(培養條件)을 달리하여 섬유소분해효소(纖維素分解酵素) 생산(生産)에 미치는 영향(影響)을 검토(檢討)하여 다음과 같은 결과(結果)를 얻었다. 1) 효소생산(酵素生産)의 최적(最適) 수분함양(水分含量), pH 및 온도(溫度)는
The effects of cultural conditions in the rice straw media for cellulolytic enzymes production by Pleurotus sajor-caju were investigated. The optimum moisture content, pH and temperature for enzymes production were 60%, 7.0 and
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