Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 13 Issue 2
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- Pages.165-169
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- 1981
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- 0367-6293(pISSN)
Chemical Components of Korean Figs and Its Storage Stability
한국산(韓國産) 무화과(無花果)의 화학조성(化學組城) 및 저장성(貯藏性)에 관(關)하여
- Kim, Kil-Hwan (Food Technology Laboratory, Korea Advanced Institute of Science and Technology)
- 김길환 (한국과학기술원 식품공학연구실)
- Published : 1981.06.30
Abstract
In order to obtain the basic data for processing adaptability of Korean figs, chemical analysis was carried out with 7 cultivar produced at Namhae and 3 cultivar transplanted from abroad. To prolong the storage period, Masan No.1 was packed with PE films with different thickness and stored at
한국산(韓國産) 무화과(無花果)의 가공적성(加工適成)을 구명(究明)하기 위하여 외국도입품종(外國導入品種)과 성분(成分)을 비교(比較)하였고, 저장기간(貯藏期間)을 연장(延長)시키기위해 마산(馬山) No.1 품종(品種)을 Polyethylene film을 이용(利用)하여 냉장실험(冷藏實驗)을 수행(遂行)하였던 바 다음과 같은 결과(結果)를 얻었다. 1. 한국산(韓國産) 무화과(無花果)의 화학성분중(化學成分中) 총당(總糖)은
Keywords