New Processing Technology Trend of Duck Meat

오리고기를 활용한 최신 가공기술 트렌드

  • Kim, Tae-Kyung (Food Processing Research Center, Korean Food Research Institute) ;
  • Shim, Jae-Yun (Dahyang R&D Center, Farm Duck) ;
  • An, Kwang-Il (Dahyang R&D Center, Farm Duck) ;
  • Ham, Youn-Kyung (Department of Food Science and Biotechnology of Animal Resources, Konkuk University) ;
  • Ku, Su-Kyung (Food Processing Research Center, Korean Food Research Institute) ;
  • Kim, Young-Boong (Food Processing Research Center, Korean Food Research Institute) ;
  • Choi, Yun-Sang (Food Processing Research Center, Korean Food Research Institute)
  • 김태경 (한국식품연구원 식품가공기술연구센터) ;
  • 심재윤 (팜덕 다향식품연구소) ;
  • 안광일 (팜덕 다향식품연구소) ;
  • 함윤경 (건국대학교 축산식품생물공학) ;
  • 구수경 (한국식품연구원 식품가공기술연구센터) ;
  • 김영붕 (한국식품연구원 식품가공기술연구센터) ;
  • 최윤상 (한국식품연구원 식품가공기술연구센터)
  • Published : 2017.10.31

Abstract

Keywords

References

  1. Food and Agriculture Oraganization (FAO) (2010) Asia dominates world waterfowl production.
  2. Food and Agriculture Oraganization (FAO) (2014) FAOSTAT.
  3. 국립축산과학원 (2014) 축산물 소비자 의식조사 결과.
  4. 김안규 (1990) 식육가공 제품의 제조기술. 식품과학과 산업 23, 16-25.
  5. 식품의약품안전처 (2015) 식품 및 식품첨가물 생산실적.
  6. 한국농수산식품유통공사 (2013) 가공식품 세분화 시장 보고서 : 식육가공품편.
  7. 한국오리협회 (2017) 오리예찬 30호.