참고문헌
- 이맹주, 노승용. "ICT 융합 국가전략 방향: 국내외 현황과 사례를 중심으로", 한국정책학회 추계학술발표논문집 2013, 1011-1051.
- 이주량, 박동배, 엄미정, 정기철, "농업의 신성장동력화를 위한 기술혁신의 역할과 기능", 과학기술정책연구원, 2013
- Bell, Rick, and David W. Marshall. "The construct of food involvement in behavioral research: scale development and validation", Appetite 40(3) 2003, 235-244 https://doi.org/10.1016/S0195-6663(03)00009-6
- Bogataj, Marija, Ludvik Bogataj, and Robert Vodopivec. "Stability of perishable goods in cold logistic chains." International Journal of Production Economics 93, 2005, 345-356
- Young, Linda M., and Jill E. Hobbs. "Vertical linkages in agri-food supply chains: changing roles for producers, commodity groups, and government policy." Review of Agricultural Economics 24(2) 2002, 428-441 https://doi.org/10.1111/1467-9353.00107
- 황정환, 정호석, 여현, "농식품 IT 융합기술 동향 및 발전 전망", 한국통신학회지(정보와통신) 30(10), 2013, 53-60
- 박흔동, "IT 융합을 통한 농식품산업 가치사슬 고도화", 한국경영정보학회추계학술대회, 2012
- 정경진, 김원중. "u-IT 기반 스마트 생장환경 관리시스템 개발." 한국전자통신학회 학술대회지 2011, 151-154
- 임명성, 이상현. "가상스토어의 성공과 실패: 홈플러스 사례를 중심으로." 디지털정책연구, 2013, 121-128
- 남세현, 심기현. "인터넷 사용자의 온라인 식품 구매 실태 조사." 한국식품조리과학회지, 2013, 367-376.
- https://fresh.amazon.com/dash/
- http://www.amazon.com/b?node=8037720011
- http://m.foodnews.co.kr/articleView.html?id xno=49733&menu=2
- Liu, Xiaofeng, Ou Tang, and Pei Huang. "Dynamic pricing and ordering decision for the perishable food of the supermarket using RFID technology." Asia Pacific Journal of Marketing and Logistics 20(1) 2008, 7-22. https://doi.org/10.1108/13555850810844841