KOREAN JOURNAL OF PACKAGING SCIENCE & TECHNOLOGY (한국포장학회지)
- Volume 18 Issue 1_2
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- Pages.9-14
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- 2012
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- 1226-0207(pISSN)
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- 3058-2024(eISSN)
Quality Change of Chill-stored Dried Persimmons Affected by Cinnamon Extract Pre-treatment and Packaging Condition
계피전처리와 포장조건이 저온 저장 곶감의 품질변화에 미치는 영향
- Park, Hyung-Woo (Korea Food Research Institute) ;
- Kim, Sang-Hee (Korea Food Research Institute) ;
- Lee, Sun-Ah (Korea Food Research Institute) ;
- Park, Jong-Dae (Korea Food Research Institute)
- Published : 2012.12.15
Abstract
The dried persimmons are susceptible to fungal decay, browning, textural hardening during storage and marketing at ambient temperature. To resolve these problems in commercial storage, chilled storage at
곶감은 상온 유통 시 분과 갈변이 발생하고 조직이 단단해지는 현상이 일어난다. 이런 문제점들을 해결하기 위한 방법으로 계피추출액에 침지 후 포장재에 따른 저장 곶감의 품질변화를