한국조리학회지 (Culinary science and hospitality research)
- 제18권5호
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- Pages.113-128
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- 2012
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- 2466-0752(pISSN)
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- 2466-1023(eISSN)
외식업체 종사자들의 임파워먼트가 직무만족과 이직의도에 미치는 영향에 관한 연구
A Study on Correlation among Empowerment, Job Satisfaction and Turnover Intention of Food Service Industry Employees
- 이종호 (경성대학교 외식서비스경영학과)
- Lee, Jong-Ho (Dept. of Food Service Management, Kyungsung University)
- 투고 : 2012.09.27
- 심사 : 2012.11.14
- 발행 : 2012.12.30
초록
본 연구는 외식업체 종사원들의 임파워먼트가 직무만족과 이직의도와의 인과관계를 파악하여 외식기업의 인사정책시사점을 제공하기 위하여 부산지역 호텔 및 외식업체 종사자 269명을 대상으로 연구를 진행하였다. 연구의 목적을 달성하기 위하여 빈도분석을 통하여 인구통계학적 특성을 파악 하였고, 요인 및 신뢰도 분석을 통하여 신뢰성과 타당성을 확보하였으며, 변수들 간의 전반적인 관계성을 파악하기 위하여 상관분석을 실시한 결과 모든 요인에서 p<.01에서 유의수준에서 유의한 결과를 나타내었다. 가설검정을 위한 다중회귀분석결과 임파워먼트의 하위요인인 자기결정력과 의미성이 직무만족에 미치는 영향에서 회귀모형의 설명력은 34.6%이고, 자기결정력은 (
This research was conducted targeting 269 employees working in the hotel and food service industry in the Busan area to provide human resources policy implications for food service companies by understanding the causal relationship between the empowerment of foodservice industry employees and job satisfaction and turnover intent. To achieve the research purpose, this research identified the demographic characteristics through a frequency analysis, obtained reliability and validity through a factor and reliability analysis, attaining a meaningful result in the significance level of p<.01 in all factors by conducting a correlation analysis to understand the overall relationship between the variables. As a result of the multiple regression analysis to verify a hypothesis, the explanatory adequacy of the regression model for the effect of self-determination and meaning, the sub-factors of empowerment, on job satisfaction was 34.6%, and the self-determination and meaning was respectively analyzed as (