DOI QR코드

DOI QR Code

A Study on the Kidney Function Improvement of the Corn Silks Tea through Jigak Region Color Analysis

지각 영역 색상 분석을 통한 옥수수수염 차의 신장 기능 향상 연구

  • Han, Kil-Sung (Dept. of Information Communications Engineering, Seowon University) ;
  • Cho, Dong-Uk (School of Electronics Communications, Chungbuk Provincial University)
  • 한길성 (서원대학교 정보통신공학과) ;
  • 조동욱 (충북도립대학교 전자정보계열)
  • Received : 2011.01.07
  • Accepted : 2011.02.10
  • Published : 2011.02.28

Abstract

Many modern people are concerned health care and maintenance. If we take medicine, weak our body immunity. so, we are used to a dietary treatment instead of prescription of medicine. Tea of dietary treatment offered much effect to excrete waste matter from the body. In particular, tea of corn silks give a good effect on the kidneys by a diuretic effect actively. In this paper, we intake before-after compared and analyzed a change area of Jigak we performed to improve it give a good effect on the kidneys analysis related in color of area of Jigak by tea of corn silks.

현대인들은 건강관리 및 유지에 많은 관심을 두고 있다. 따라서, 약을 복용하게 되면 우리 몸의 면역력이 약해지기 때문에 약을 처방하는 대신에 식이요법을 사용한다. 식이요법 중 차(茶)는 우리 몸의 노폐물을 제거하는데 도움을 주고 많은 효능을 제공한다. 특히, 옥수수수염 차는 이뇨작용을 활발하게 함으로써 신장에 좋은 영향을 준다. 따라서 본 논문에서는 옥수수수염 차를 섭취하기 전과 후의 지각 영역 색상 변화를 비교, 분석하여, 옥수수수염 차로 인해 신장 기능이 향상되는 것을 신장과 관련된 지각 영역 색상 분석으로 입증하는 연구를 수행하였다.

Keywords

References

  1. 신동원, 한권으로 읽는 동의보감, 들녘, 1999.
  2. 김완희, 동의보감, 삼성문화사, 1987.
  3. 이원종, 거친 음식이 사람을 살린다, 2009.
  4. 농촌진흥청, "약초자원의 기능성식품 소재화 방안 심포지엄 및 한국 토종약초 500選.인삼.버섯 연구성과전시", 농촌진흥청 국립원예특작과학원, 2009.
  5. 김달래, 질병따라 먹는 음식보약, 중앙생활사, 2001.
  6. 김현철 외, 신장학, E PUBLIC, 2006.
  7. 이태원, 신장병, 홍신문화사, 2007.
  8. 정희근, 디지털 카메라 기술, 미래컴, 2001.
  9. 박명환, 도시 속 컬러를 읽다 COLOR DESIGN BOOK, 2007.
  10. 김현영, Color Color Color, 예경, 2003.

Cited by

  1. The Face Color Analysis According to the Kidney Foot Acupressure Stimulation vol.13, pp.1, 2012, https://doi.org/10.5762/KAIS.2012.13.1.133