References
- 박완희, 이호득. 1991. 원색도감 한국의 버섯. 교학사. p504.
- 성재모, 유영복, 차동열. 2000. 버섯학 (MUSHROOM SCIENCE). 교학사. p614.
- 이송애, 정경수, 심미자, 최응칠, 김병각. 1981. 한국산 담자균류의 항암성분에 관한연구(II), 치마버섯과 목이버섯의 항암성분. 한국균학회지. 9(1):25-29.
- 홍재식, 권용주, 정기태. 1983. 담자균에 관한 연구 (2) 느타리와 목이의 진탕 배양에 의한 균사체 생산에 관하여. 한국균학회지. 11(1):1-7.
- 한기학. 1988. 토양이화학분석법. 농촌진흥청. pp. 26-214.
- Chen, Q. 1989. Antilipemic effect of polysaccharides from Auricularia auricula, Tremella fuciformis, and Tremella fuciformis spores. Zhongguo Yaoke Daxue Xuebae. 20:344-347.
- Cheung, P. C. K. 1996. The hypocholesterolemic effect of two edible mushrooms: Auricularia auricular (tree-ear) and Tremella fuciformis (white jelly-leaf) in hypercholesterolemic rats. Nutr Res. 16(10):1721-1725. https://doi.org/10.1016/0271-5317(96)00191-1
- Misaki, A. and Kakuta, M. 1995. Kikurage(tree-ear) and shirokikurage (white jelly-leaf): Auricularia auricular and Tremella fuciformis. Food Rev Int. 11(1):219-224. https://doi.org/10.1080/87559129509541036
Cited by
- Selection of Superior Strains from Collected Ear Mushrooms for Artificial Cultivation and Their Optimal Condition of Mycelial Growth vol.42, pp.1, 2014, https://doi.org/10.4489/KJM.2014.42.1.57