References
- 김용우, "로컬푸드 운동과 농업․농촌 살리기", 녹색평론, 제93권, pp. 70-81, 2007.
- 김종덕, "식량체계 전환의 필요성과 과제", 농정연구, 제14권, pp, 101-139.
- 김종덕, "지역식량체계 농업회생방안과 과제". 농촌사회, 제17권, 제1호, pp. 5-32.
- 김현철.정인경.민상기, "로컬푸드 도입 및 활용을 위한 학교급식 지원체계 탐색적 사례분석", 관광학연구, 제33권, 제5호, pp. 99-121, 2009.
- 김호.허승욱.오호영, "친환경농산물 학교급식의 비용 규모 추정 및 추진체계", 한국식품유통연구 제23권, 제1호, pp. 33-51, 2006.
- 박덕병, "미국의 공동체 지원농업(CSA)", 농정연구, 제 14권, pp. 13-45, 2005.
- 윤병선, "로컬푸드 관점에서 본 농산가공산업의 활성화방안", 산업경제연구, 제21권, 제2호, pp. 501-522, 2008.
- 이동필.최경은, "향토음식산업의 육성방안", 한국농촌경제연구원, 2007.
- 정혜진.최수경, "市, 올예산 8억 배정 고등학교 아예 빠져 경북 생산-대구 소비 로컬푸드 구축 절실", (2010. 8.10). http://uljinnews.co.kr/bbs/list, 2008.
-
최수경, "사회적 기업으로 살리는 로컬푸드<상>
${\cdot}{\cdot}{\cdot}$ 시장에만 맡겨놓을 수 없다", (2010. 8. 10), http://www.yeongnam.com/yeongnam/html/yeongnamdaily/society/article, 2008. - 허남혁, "학교급식과 지역 농산물 직거래", 녹색평론, 제89권, pp. 36-45, 2006.
- 홍경완.김지영.김양숙, "로컬푸드의 개념적 이해 연구", 대한경영학회지, 제22권, 제1호, pp. 1021-1139, 2009.
- Allen P, Together at the table: sustainability and sustenance in the American agrifood system, Philadelphia: Pennsylvania State University Press, 2009.
- Carpenter M, Carpenter Q, The Dane county farmers' market, The University of Wisconsin Press, 2003.
- Hughes EM, Mattson RH, Farmers' markets in Kansas: a profile of vendors and market organization, Mahattan: Kansas state university, 1992. http://www.ksre.ksu.edu/library/hort2/srp658.pdf
- Ilbery B, Maye D, "Retailing local food in the Scottish-English borders: A supply chain perspective", Geoforum 제37권, pp. 352-367, 2006. https://doi.org/10.1016/j.geoforum.2005.09.003
- Morris C, Buller H, "The local food sector", British Food Journal, 제105권, 제8호, pp. 559-566, 2003. https://doi.org/10.1108/00070700310497318
- Pirog R, Ecolabel value assessment: consumer and retailer perceptions of local foods, Ames, IA.: Leopold Center for Sustainable Agriculture, 2003.
- Lucas, C, Jones, A, Local food: benefits and opportunities, The Greens/European Free Aliance. (July,2003).http://www.carolinelucasmep.org.uk/wp-content/uploads/file/Local%2 0Food%20-% 20benefits%20and%20opportunities%20.pdf, 2003.
- Sassi P, Strategies for sustainable architecture, Oxford: Alden Press, 2006.
- SCC, A discussion of the potential benefits of the local food sector to the economy, the environment, communities and health in Scotland, Scottish Consumer Council, 2004.
- Trobe HL, Local food, future directions, Friends of the Earth, 2002.
Cited by
- Characteristics of Wine Fermented with Fruit of Flowering Cherry and Honey vol.12, pp.7, 2011, https://doi.org/10.5762/KAIS.2011.12.7.3103