Culinary science and hospitality research (한국조리학회지)
- Volume 13 Issue 2
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- Pages.216-222
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- 2007
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- 2466-0752(pISSN)
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- 2466-1023(eISSN)
Development of the Cup Preventing the Paper Knob of a Tea Bag from Falling into Tea Water
봉지형차의 종이 손잡이가 찻물에 빠짐 방지용 컵 개발
- Kim, Joong-Man (Division of Bio-Environment, Wonkwang University) ;
- Baek, Seung-Hwa (Dept. of Bio Food Science and Biotechnology, Chungbuk Provincial University of Science and Technology) ;
- Cha, Kyung-Ok (Dept. of Food Industry and Cook, Woosuk University) ;
- Kim, Hyung-Yeon (Division of Bio-Environment, Wonkwang University)
- 김중만 (원광대학교 생명자원과학대학 생명환경학부) ;
- 백승화 (충북과학대학 바이오식품생명과학과) ;
- 차경옥 (우석대학교 외식산업조리학과) ;
- 김형연 (원광대학교 생명자원과학대학 생명환경학부)
- Published : 2007.06.30
Abstract
Sometimes the problem occurs that a paper knob and a thread attached to a tea bag fall into tea water in pouring tea water into a conventional cup to extract bag type tea. A new cup was developed to solve that problem, which was formed with a thread groove(dia. ; about
본 연구는 봉지형차를 찻잔에 넣고 찻물을 부을 때 차봉지에 달린 실과 종이 손잡이가 찻물에 빠져 비위생적인 찻물이 되는 문제를 해결하기 위해서 기존 찻잔의 구조를 개선한 결과 다음과 같은 효과를 얻었다. 본 봉지형차류용 개량 찻잔은 기존 찻잔의 상단에 폭 약