한국축산시설환경학회지 (Journal of Animal Environmental Science)
- 제11권1호
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- Pages.61-70
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- 2005
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- 1226-0274(pISSN)
반건식 방법으로 살균$\cdot$ 숙성된 남은 음식물의 공정별 화학적 성분 변화 및 최적의 양돈 사료배합비 도출
Chemical Composition Change of Pasteurized and Cured Food Waste Using a Semi-dehydration Method and Optimal Feed Formulation for Swine
- 백용현 (건국대학교 자연과학대학 생명자원환경과학부) ;
- 지경수 (건국대학교 자연과학대학 생명자원환경과학부) ;
- 서인준 (우텍) ;
-
곽완섭
(건국대학교 자연과학대학 생명자원환경과학부 축산학전공)
- Baik Y H (Animal Science, School of Life Resource and Environmental Science, College of Natural Sciences, Konkuk University) ;
- Ji K. S. (Animal Science, School of Life Resource and Environmental Science, College of Natural Sciences, Konkuk University) ;
- Seo I. J. (WooTech Corp.) ;
-
Kwak W. S.
(Animal Science, School of Life Resource and Environmental Science, College of Natural Sciences, Konkuk University)
- 발행 : 2005.04.01
초록
본 실험은 남은 음식물에 유기성 부산물인 육계분, 제과부산물, 밀기울, 맥강 등을 주요 수분흡수제 또는 영양 보충제로 혼합한 후 rotary drum 방식을 이용하여 양돈 사료화 하는데 있어서 이상적인 배합비 도출을 위한 공정단계별 사료의 영양적 flow를 4차 시험에 걸쳐서 추적하였다. Rotary dm 방식을 이용한 살균 및 숙성 과정을 거치면서 영양소의 변화 폭은 매우 낮았으며, 살균 및 숙성 처리 후의 건물 손실율은
A total of 4 trials were conducted to evaluate the nutritional value of food waste-byproduct feeds mixture(FWM) rotary drum-pasteurized and cured, to trace the nutritional flow according to the processing stages and finally to determine the optimal mixing formulation of feed ingredients for the growing pigs. Pasteurizing and curing FWM using a rotary drum drier resulted in little change in chemical composition and 8 to
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