한국식품위생안전성학회지 (Journal of Food Hygiene and Safety)
- 제16권1호
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- Pages.16-20
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- 2001
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- 1229-1153(pISSN)
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- 2465-9223(eISSN)
여름철 닭고기의 냉장동안 미생물 및 관능평가에 관한 연구
Microbiological and Sensory Evaluations of Refrigerated Chicken in Summer
초록
본 연구는 하계 (’98년 6월-8월)닭고기 (평균 500g 중량의 삼계)다리를 초산, 유산 및 구연산 용액으로 침지한 다음 미생물 및 관능평가를 실시하였다. 닭고기 다리는 각 1%농도의 유기산 용액으로 10분 동안 침지하였다. 17분동안 1% 초산으로 침지한 닭고기 다리는 유산 및 구연산 처리구 보다 4
Microbiological and sensory evaluations of refrigerated chicken (average weight of 500g) legs treated with acetic acid (AA), lactic acid (LA), or citric acid (CA) during between June and August, 1998 were assessed. Chicken legs were immersed in solutions containing 1% individual acids for 10 min. Chicken legs treated with AA for 10 min during storage of 16 days at 4
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