한국수산과학회지 (Korean Journal of Fisheries and Aquatic Sciences)
- 제33권4호
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- Pages.273-279
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- 2000
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- 0374-8111(pISSN)
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- 2287-8815(eISSN)
소건 대멸치의 저장 중 지질의 변화에 미치는 저장온도 및 포장방법의 영향
Effects of Storage Temperature and Packaging Methods on ]Repression of Lipid Oxidation in Plain Dried Large Anchovy
- 조영제 (부경대학교 식품생명공학부) ;
- 김태진 (국립수산진흥원) ;
- 심길보 (부경대학교 식품생명공학부) ;
- 임영선 (부경대학교 식품생명공학부) ;
- 강수태 (부경대학교 식품생명공학부) ;
- 최영준 (경상대학교 해양생물이용학부)
- CHO Young-Je (Faculty of Food Science and Biotechnology, Food Science and Technology major, PuKyong National Univ.) ;
- KIM Tae-Jin (National Fisheries Reseach and Development Institute) ;
- SHIM Kil-Bo (Faculty of Food Science and Biotechnology, Food Science and Technology major, PuKyong National Univ.) ;
- LIM Young-Sun (Faculty of Food Science and Biotechnology, Food Science and Technology major, PuKyong National Univ.) ;
- KANG Su-Tae (Faculty of Food Science and Biotechnology, Food Science and Technology major, PuKyong National Univ.) ;
- CHOI Young-Jun (Division of Marine Bioscience/Institute of Marine Industry, GyeongSang National Univ.)
- 발행 : 2000.07.01
초록
본 연구는 소건 대멸치의 저장 중 저장온도 및 포장방법에 따른 지질의 산화를 알아보기 위하여 수행되었다. 소건 대멸치를 저장 중 유지특가는 저장온도가 높을수록 빠르게 변화하여
The influence of different storage temperature and packaging methods on plain dried anchovy were investigated. When plain dried large anchovy (DLA) was stored at
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