한국가축번식학회지 (Korean Journal of Animal Reproduction)
- 제24권3호
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- Pages.311-317
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- 2000
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- 1226-5284(pISSN)
체외에서 성숙된 소 배의 체외발생에 미치는 온도충격의 영향
Effect of Heat Shock on In Vitro Development of IVM-derived Bovine Embryo
초록
본 연구는 체외에서 한우 난포란의 성숙과 수정후 배의 체외발생에 있어서 온도충격의 영향이 처리온도 및 처리시간에 미치는 효과를 검토하였다. 1. 체외에서 생산된 4~8 세포기 배의 배반포로의 배발달율에 있어서 온도충격의 적정온도는 41
This study was carried out to compare the temperature and time of heat shock, and the effect of heat shock on development of embryos after in vitro maturation and fertilization in bovine oocytes. The results obtained were as follows. 1. The optimum temperature and time of heat shock were 41