한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제31권5호
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- Pages.1211-1215
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- 1999
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- 0367-6293(pISSN)
염류 및 pH, Acidulants, 다당류 분해효소가 마늘 추출 수율 및 변색에 미치는 영향
Effects of Salts, pH, Acidulants and Carbohydrolase on Extraction Yield and Color Change of Garlic
- Cho, Jin-Sook (Korea Food Research Institute) ;
- Kim, Dong-Hee (Department of Food and Nutrition, Yuhan College) ;
- Kim, Woo-Jung (Department of Food Science and Technology, Sejong University)
- 발행 : 1999.10.31
초록
마늘을 물로 추출할 때 효소분해와 pH, 그리고 유기산, 유기 또는 무기염의 첨가가 추출액의 고형분 수율과 색에 미치는 영향을 조사하였다. 그 결과 상업적다당류 분해효소에 의한 가수분해는 고형분 수율을
The solid yields and color changes of garlic aqueous extracts were determined to study the effects of enzymatic hydrolysis, pH treatment, and addition of organic acids and some organic or inorganic salts. Hydrolysis with commercial polysaccharases resulted in an