Korean Journal of Fisheries and Aquatic Sciences (한국수산과학회지)
- Volume 31 Issue 1
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- Pages.132-138
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- 1998
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- 0374-8111(pISSN)
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- 2287-8815(eISSN)
Improvement of Rheological and Functional Properties of Salmon FPC by Enzymatic Partial Hydrolysis 1. Production of Salmon FPC Hydrolysates and Their General Properties
효소적 부분 가수분해에 의한 연어 FPC(Fish Protein Concentrates)의 물성 및 기능성 개선 1. 연어 FPC의 가수분해물 제조와 일반적인 성상
- LEE Jong-Ho (Department of Food Science and Nutrition, Gyeongsang National University) ;
- LEE Keun-Tai (Department of Food Science and Technology, Pukyong National University) ;
- PARK Seong-Min (Department of Food Science and Technology, Pukyong National University) ;
- PARK Chan-kyu (Department of Food Science and Technology, Pukyong National University)
- Published : 1998.01.01
Abstract
To improve functional properties and enhance application of FPC in food industry, modified salmon FPC with enzyme treatment was produced and its general properties were investigated. Salmon FPC has over
미 활용성 어육 단백질의 물성 및 기능성을 개선하여 이의 이용성을 높이고, 식품 첨가물로서의 식품 산업 적용에 대한 가능성을 조사하기 위하여 동결 연어 육을 이용하여 연어 FPC를 만든 다음, 이의 효소적 가수분해물을 제조하고 이들의 일반적인 성상을 검토하였다. IPA와 etanol로 지방을 추출한 연어 FPC는 모두 단백질 함량이