Applied Biological Chemistry
- Volume 41 Issue 6
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- Pages.421-425
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- 1998
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- 2468-0834(pISSN)
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- 2468-0842(eISSN)
Amylograph Pasting Properties of Flour and Starch of Korean Rices Differing in Maturity
숙기에 따른 우리나라 쌀가루와 전분의 아밀로그래프 호화성질
- Lee, Soo-Jeong (Department of Food Science and Nutrition, Dankook University) ;
- Kim, Sung-Kon (Department of Food Science and Nutrition, Dankook University)
- Published : 1998.10.31
Abstract
The amylograph pasting properties of flours
숙기가 다른 쌀의 쌀가루와 전분의 아밀로그래프 호화성질을 비교한 결과, 일정한 최고점도에 필요한 쌀가루 농도는 전분 농도보다 평균 1.32배 높았으며 숙기별로는 유의적인 차이가 없었다. 전분은 농도