Korean Journal of Medicinal Crop Science (한국약용작물학회지)
- Volume 6 Issue 3
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- Pages.176-180
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- 1998
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- 1225-9306(pISSN)
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- 2288-0186(eISSN)
Development of Granular Tea Using Dioscorea Rhizome, Korean Angelica and Jujube
산약(山藥), 당귀(當歸), 대추를 이용(利用)한 고형차(固形茶) 개발(開發)
- Chung, Sang-Hwan (Kyongbuk Provincial RDA) ;
- Kang, Dong-Kyoon (Kyongbuk Provincial RDA) ;
- Min, Gi-Gun (Kyongbuk Provincial RDA) ;
- Kim, Sang-Kuk (Kyongbuk Provincial RDA) ;
- Choi, Boo-Sull (Kyongbuk Provincial RDA)
- Published : 1998.09.30
Abstract
This experiment was conducted to investigate processing method and usage of dried yam, "Sanyak". Jujube showed the higher value in extract, brix and extract content compared with Danggui and Sanyak. Mixing of Sanyak with Jujube and Danggui was proper to raise extract and taste. Brix and extract content was
국내 재배 산약 제품의 가공 이용방법개발의 일환으로 산약, 당귀, 대추 등 혼합약재를 이용한 고형차 개발시험의 기초 자료를 제공하고자 산약, 당귀, 대추의 각 약재별, 추출시간별, 약재 혼합비율별 총 추출수액, 당도, 엑스함량을 조사하고 과립화한 결과는 다음과 같다. 1. 산악, 당귀 및 대추의 각 약재를