Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 30 Issue 5
- /
- Pages.1029-1034
- /
- 1998
- /
- 0367-6293(pISSN)
Properties of Anti-S. mutans IgY Separated from Egg Yolk
난황으로 부터 항충치 항체의 분리 및 그 특성
- Shon, Dong-Hwa (Korea Food Research Institute) ;
- Rho, Jeong-Hae (Korea Food Research Institute) ;
- Kim, Young-Boong (Korea Food Research Institute) ;
- Han, Chan-Kyu (Korea Food Research Institute) ;
- Sung, Ki-Seong (Korea Food Research Institute) ;
- Lee, Nam-Hyung (Korea Food Research Institute)
- 손동화 (한국식품개발연구원) ;
- 노정해 (한국식품개발연구원) ;
- 김영붕 (한국식품개발연구원) ;
- 한찬규 (한국식품개발연구원) ;
- 성기승 (한국식품개발연구원) ;
- 이남형 (한국식품개발연구원)
- Published : 1998.10.01
Abstract
Chick antibodies (IgY) raised against Streptococcus mutans (serotype c) were separated from egg yolk and their properties were investigated. The purity of IgY extracts prepared by the method of
충치유발균인 Streptococcus mutans (혈청형 C)를 면역한 산란계의 난황에서 항체를 분리하고 그 특성을 조사하였다. 먼저 난황으로 부터 항체의 추출효율을 검토하였을 때,