Nonlinear Optical Behavior of Binary Mixture Protein and Water near the Phase Separation Temperature

두 종류 임계 섞임체 단백질-물의 상전이 온도 근방에서 비선형 광학적 특성

  • Published : 1997.02.28

Abstract

The critical behavior was studied in the mixture of lysozyme and salt water near the phase separation temperature. The 3rd order nonlinear optical susceptibility was measured through the self-induced ellipse rotation. And we obsered that as the quantity of salt and glycerol increase, the phase separation temperature increases and decreases, respectively.

임계 혼합물인 Lysozyme 과 물의 임계온도 근처에서 임계현상을 연구하였다. 자기유도 타원편광축회전에 의한 제3차 비선형 광학감수율을 상전이 온도 근처에서 측정하였으며, 불순물인 소금의 양의 증가는 상전이온도를 높이고 글리세롤 양이 증가함으로서 상전이 온도가 감소함을 관측하였다.

Keywords