The Korean Journal of Food And Nutrition (한국식품영양학회지)
- Volume 10 Issue 1
- /
- Pages.65-73
- /
- 1997
- /
- 1225-4339(pISSN)
- /
- 2287-4992(eISSN)
Effect of Honey on the Change of Enzyme Activity in Rats
벌꿀이 흰쥐의 효소활성에 미치는 영향
Abstract
The purpose of the study was to find an effect of honey on the enzyme activity of Sprague Dawley rats. All experimental rats were fed ad libitum for seven weeks with 68% saccharide diet and at same time fed administratively with 10% and 20% water solution of acacia, sumac, polyflower honey, and sucrose, respectively. The level of LDH activity in serum of rat taken diet with acasia, sumac, and polyflower honey were increased in comparison with the control group. The level of
본 실험은 벌꿀이 흰쥐(Sprague Dawley, ♂)의 효소활성에 미치는 영향을 구명하고저 설탕, 아카시아, 붉나무 그리고 잡화벌꿀을 각각 10%와 20%의 수용액으로 만들어 7주간 섭취 한 후 벌꿀의 효과를 비교한 바 다음과 같은 결론을 얻었다. LDH활성은 대조군에 비하여 아카시아꿀, 붉나무꿀, 잡화꿀용액 섭취군에서 증가하였다.