Prospects for Recombinant Protein Production in Dairy Cattle

유우로부터 재조합단백질 생산에 대한 전망

  • Bremel, Robert D. (Dept. of Dairy Science, University of Wisconsin-Madison)
  • Published : 1997.02.01

Abstract

Historical programs for genetic improvement of dairy cattle are discussed in the context of new genetic technologies resulting in a hetero zygous gain of function. Concepts are outlined pointing to the importance of breaking the well established genetic correlation between fat content and protein content of milk to provide flexibility in the dairy industry. The concept of value added genetics is introduced and the econ omic mpetitiveness of the mammary glands of livestock are considered in relationship to mammalian cell culture bacterial fermentation technology.

유우의 유전적 개량에 대한 역사적인 계획이 이형접합적 기능획득을 이루어낸 새로운 유전공학 방법과 연계되어 논의되고 있다. 낙농산업에 유동성을 주기 위해 그 개념은 이미 체계가 세워진 지방조성과 단백질 조성 사이의 유전적인 상관관계를 깨뜨리는데 중점을 두고 설명되고 있다. 부가가치 유전학의 개념이 도입되고, 가축 유선의 금전적 경쟁력이 포유동물 세포배양과 세균발효기술과 연관있는 것으로 여겨지고 있다.

Keywords