Korean Journal of Fisheries and Aquatic Sciences (한국수산과학회지)
- Volume 29 Issue 1
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- Pages.64-70
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- 1996
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- 0374-8111(pISSN)
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- 2287-8815(eISSN)
Kinetic Analyses for Enzymatic Properties of Trypsins Purified from Dark-Fleshed Fish
혈합육어 Trypsin의 효소적 성질에 대한 반응속도론적 해석
- CHO Deuk-Moon (Dept. of Food and Nutrition, Tongnae Women's Junior Cortege) ;
- HEU Min-Soo (Dept. of Food Science, Fisheries College, Gyeongsang National Univ.) ;
- KIM Hyeung-Rak (Dept. of Food Science and Nutrition, Yosu National Fisheries Univ.) ;
- KIM Doo-Sang (Dept. of Nutrition and Food Science, National Fisheries Univ. of Pusan) ;
- PYEUN Jae-Hyeung (Dept. of Nutrition and Food Science, National Fisheries Univ. of Pusan)
- 조득문 (동래여자전문대학 식품영양과) ;
- 허민수 (경상대학교 수산대학 식품과학과) ;
- 김형락 (여수수산대학교 식품영양학과) ;
- 김두상 (부산수산대학교 식품영양학과) ;
- 변재형 (부산수산대학교 식품영양학과)
- Published : 1996.01.01
Abstract
Kinetic properties of typsins purified from dark-fleshed fish (anchovy, mackerel, yellowfin tuna, and albacore) were examined and analyzed on
멸치, 고등어, 황다랭이 및 날개다랭이의 혈합육어에서 정제된 trypsin을 시료로 하여 각각의 BAPNA기질에 대한 반응속도와 그 관련 성질들을 분석 검토하였다. 4종의 혈합육어에서 정제된 trypsin의 Km'와