한국양식학회지 (Journal of Aquaculture)
- 제9권4호
- /
- Pages.395-407
- /
- 1996
- /
- 1226-0193(pISSN)
무지개송어(Oncorhynchus mykiss) 사료원으로써 대두박의 이용 효과 II. 소화율, 배설 및 체조성 변화
Effects of Dietary Soybean Meal in Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) II. On the Apparent Digestibility, Excretion and Body Composition
-
Kim Pyong Kih
(KORDI) ;
-
Jeon Joong-Kyung
(Department of Marine Biotechnology, Kangnung National University) ;
- Huh Hyung Tack (KORDI) ;
-
Jo Jae-Yoon
(Department of Aquaculture, Pukyong National University)
- 발행 : 1996.11.01
초록
사료 단백질원으로써 대두박의 생물학적 이용성을 평가하기 위하여 무지개송어를 160일 동안 사육하면서 사육 후 60일 및 120일째에는 대두박 사료의 소화율, 암모니아의 배설 경향 및 어체의 성분 분석을 실시하였다. 실험 사료로는 단백질원으로 어분을
A feeding experiment for 160 days was conducted to evaluate effects of dietary soybean meal (SBM) on the apparent digestibility, ammonia excretion and body composition of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Seven diets containing