Korean Journal of Fisheries and Aquatic Sciences (한국수산과학회지)
- Volume 28 Issue 4
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- Pages.487-491
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- 1995
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- 0374-8111(pISSN)
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- 2287-8815(eISSN)
Effects of pH and Molecular Weight on the Intrinsic Viscosity of Carboxymethyl Chitin
Carboxymethyl Chitin의 고유점도에 미치는 pH 및 분자량의 영향
- PARK Seong-Min (Department of Food Science and Technology, National Fisheries University of Pusan) ;
- LEE Keun-Tai (Department of Food Science and Technology, National Fisheries University of Pusan)
- Published : 1995.07.01
Abstract
Effects of pH and molecular weight on the intrinsic viscosity of carboxymethyl chitin (CM-chitin) in dilute regime were studied. When the prepared CM-chitin was dissolved in 0.1M NaCl solution at
수용성 chitin 유도체인 CM-chitin의 식품분야 또는 기타 산업적 이용을 위한 기초자료를 제시할 목적으로 희박용액중에서 CM-chitin의 고유점도에 미치는 pH 및 분자량의 영향을 조사한 결과를 요약하면 다음과 같다. Chitin으로부터 조제한 CM-chitin을 0.1M NaCl 용액에 녹여