KSBB Journal
- Volume 10 Issue 3
- /
- Pages.298-303
- /
- 1995
- /
- 1225-7117(pISSN)
- /
- 2288-8268(eISSN)
Effect of Hydrogen Peroxide on the Acid Hydrolysis of Inulin
Inulin의 산 가수분해 반응에 과산화수소가 미치는 영향
Abstract
Hydrogen peroxide has a characteristic of being dissociated rapidly into atomic oxygen and water when it is contacted with organic materials, resulting in a decrease in molecular weight of a polymer like carbohydrate. This effect on inulin hydrolysis under ultrasound irradiation was investigated. Maximum effect of hydrogen peroxide appeared at the H2O2 concentration of 2.3%(w/v) under the range of
과산화수소는 유기물에 접촉시에 물과 산소로 급속하게 분해되어 탄수화물과 같은 고분자물질을 저 분자물질로 분해하는 특성을 지니고 였다. 이러한 특성이 inulin의 산 가수분해 반응에 미치는 영향을 초음파를 조사시키면서 연구하였다. 반응조건은 온도가
Keywords