Korean Journal of Fisheries and Aquatic Sciences (한국수산과학회지)
- Volume 27 Issue 3
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- Pages.282-291
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- 1994
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- 0374-8111(pISSN)
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- 2287-8815(eISSN)
Effects of Processing Conditions on the Nutritional Quality of Seafood -1. Effects of Heating and Storage Conditions on Protein Quality of Surimi Products-
해양식량자원의 가공조건별 영양적 품질평가 -1. 가열 및 저장조건에 따른 수산연제품의 단백질 품질변화-
- RYU Hong-Soo (Department of Nutrition and Food Science, National Fisheries University of Pusan) ;
- MOON Jeung-Hye (Department of Nutrition and Food Science, National Fisheries University of Pusan) ;
- PARK Jeung-Hyeon (Department of Nutrition and Food Science, National Fisheries University of Pusan)
- Published : 1994.05.01
Abstract
Optimal processing conditions and shelf-life of steamed kamaboko made from Alaska pollock surimi were investigated, including protein digestibility, computed protein efficiency ratio (C-PER), trypsin inhibitor content and protein solubility. Steamed kamaboko containing
영양적으로 우수한 수산연제품 제조를 위한 가공조건을 알아보기 위하여 산업적으로 채택되고있는 가열 공정에 따른 제품의 단백질 품질을 점검하고, 제품가공에 사용되는 여러 첨가물들이 단백질 품질에 미치는 영향을 검토하였다. 또한 우리나라 주요 수산가공 회사들이 생산한 연제품의 저장수명을 알아보기 위하여 저장온도에 따른 품질안정성을 실험하였다. 1. 연육에 대하여 전분첨가량이
Keywords