한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제26권3호
- /
- Pages.272-277
- /
- 1994
- /
- 0367-6293(pISSN)
백삼분말의 흡습특성 및 미생물학적 품질 안정성에 대한 감마선 및 에틸렌옥시드 처리의 영향
Comparative Effects of Gamma Irradiation and Ethylene Oxide Fumigation on Sorption Properties and Microbiological Quality of White Ginseng Powder
- Kwon, Joong-Ho (Department of Food Science and Technology, Kyungpook National University) ;
- Byun, Myung-Woo (Korea Atomic Energy Research Institute) ;
- Lee, Soo-Jeong (Korea Atomic Energy Research Institute)
- 발행 : 1994.06.01
초록
제조공정에서 높은 미생물 오염이 문제점으로 지적되고 있는 백삼분말 제품, 즉 본 실험에 사용된 수출용 및 내수용 제품의 미생물 오염도는 국내 인삼제품 품지검사 기준인 일반세균
The microbial populations of exportable and domestic white ginseng powders, which have been problems in quality control, were higher than the legally-permissive level of microorganisms as
키워드