Journal of the Korean Society of Food Culture (한국식생활문화학회지)
- Volume 9 Issue 4
- /
- Pages.411-417
- /
- 1994
- /
- 1225-7060(pISSN)
- /
- 2288-7148(eISSN)
Study on the Characteristic of Physicochemical Quality of Oolong herbs tea by Extraction Conditions
추출조건에 따른 우롱차의 이화학적 품질특성에 관한 연구
- Park, Sang-Kyu (Department of Food Science and Technology, Kyungpook National University) ;
- Kim, Jong-Kuk (Department of Food Science and Technology, Kyungpook National University) ;
- Kim, Jun-Han (Department of Food Science and Technology, Kyungpook National University) ;
- Moon, Kwang-Deok (Department of Food Science and Technology, Kyungpook National University) ;
- Oh, Sang-Lyong (Department of Food Science and Technology, Sangju National Polytechnic University)
- 박상규 (경북대학교 농과대학 식품공학과) ;
- 김종국 (경북대학교 농과대학 식품공학과) ;
- 김준한 (경북대학교 농과대학 식품공학과) ;
- 문광덕 (경북대학교 농과대학 식품공학과) ;
- 오상룡 (국립상주산업대학교 식품공학과)
- Published : 1994.12.30
Abstract
The extraction condition and quality attributes components in Oolong tea were investigated. Extraction yield was high in
우롱차의 에탄올 추출 특성을 조사하기 위하여 추출농도 및 온도별로 우롱차의 품질에 미치는 유효성분들을 분석, 조사하였다. 우롱차엽의 에탄올 추출물은 추출시
Keywords