Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition (한국식품영양과학회지)
- Volume 22 Issue 1
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- Pages.68-72
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- 1993
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- 1226-3311(pISSN)
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- 2288-5978(eISSN)
Determination of Flavonoid by HPLC and Biological Activities from the Leaves of Cudrania tricuspidata Bureau
꾸지뽕나무 잎의 생리활성 및 HPLC에 의한 성분의 정량
Abstract
The methanol extract of the leaves of Cudrania tricuspidata and ethyl acetate fraction from the methanol extract showed inhibition for trypsin activity and the growth inhibition of Staphylococcus aureus. The content of kaempferol 7-O-
한국산 꾸지뽕나무 잎을 추출하여 생리활성 및 flavonoid 성분의 함량을 HPLC로 정량하였다. MeOH중 EtOAc 및 n-BuOH분획은 trypsin 효소활성 저해능을 나타내므로서 항염증활성 성분은 이 분획에 있을 것으로 사료되며, 또한 EtOAc분획은 Staphylococcus aureus에 대한 항균효과도 있음을 발견하였다. EtOAc 분획에서 kaempferol 7-O-
Keywords
- Cudrania tricuspidata;
- trypsin;
- Staphylococcus aureus;
- kaempferol 7-O-${\beta}$-D-gluco-pyranoside;
- HPLC