한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제25권3호
- /
- Pages.243-246
- /
- 1993
- /
- 0367-6293(pISSN)
유과 저장성 향상을 위한 산소 차단 포장시험
Shelf-life Extension of Yukwa (oil puffed rice cake) by $O_2$ Preventive Packing
- Shin, Dong-Hwa (Department of Food Science & Technology, Chonbuk National University) ;
- Choi, Ung (Department of Food Science & Technology, Chonbuk National University)
- 발행 : 1993.06.01
초록
유과의 저장기간 연장을 위하여 가장 문제가 되는 유지의 산패를 억제시키기 위하여 산소 차단성이 있는 포장용기에 유과를 포장하고 포장내 공기를 질소가스로 대체하거나 용기내에 산소흡착제를 투입, 산소를 제거한 후 저장하면서 유과의 산패 지연효과와 관능적 측면을 비교 평가하였다. 저장중 유과에 들어 있는 유지의 POV는
For extending the shelf-life of Yukwa (oil puffed rice cake) which is one of the most favorable Korean traditional rice snack, the Yukwa was packed in