Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 25 Issue 2
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- Pages.154-159
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- 1993
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- 0367-6293(pISSN)
Continuous Rapid Fermentation of Sardine Soy Sauce by Using Column Type Reactor Packed Immobilized Yeast Cells
고정화 효모를 충진한 column형 reactor에 의한 정어리 어간장의 속성 연속발효
- Kim, Seong-Joon (Public Health Environment Institute of Pusan) ;
- Shin, Dong-Bun (Department of Food Science and Technology, Kyungsung University) ;
- Ryu, Beung-Ho (Department of Food Science and Technology, Kyungsung University)
- Published : 1993.04.01
Abstract
This present study was carried out particulary focusing on rapid fermentation of soy sauce by using column type reactor
본 연구는 간장의 속성발효를 하기 위하여 Pediococcus halophilus R-22, Saccharomyces rouxii R-60과 Candida etchellsii H-50의 균체를 고정화하여 충진한 column형 reactor에 정어리 분해액을 주입하면서 연속적으로 속성발효를 시도하였다. Column형 reactor에서 P. halophilus R-22의 고정화 균체의 연속적 속성 발효시 유산의 생성은 발효 25일까지는