Korean Journal of Human Ecology (한국생활과학회지)
- Volume 1 Issue 1
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- Pages.79-83
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- 1992
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- 1226-0851(pISSN)
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- 2234-3768(eISSN)
Molecular Properties of Cowpea Starch(I) Characterization of Cowpea Starch and Its Gelatinization Property
동부 전분의 분자구조적 성질(I) 동부 전분의 이화학적 성질 및 호화특성
- Kim, Hyang-Sook (Dept. of Home Econo. Edu, Chungbuk National Uni.)
- 김향숙 (충북대학교 사범대학 가정교육과)
- Published : 1992.12.31
Abstract
Cowpea starch which is the main ingredient of Mook(Korean starch gel) was isolated from cowpea and characterized by physico-chemical methods. Gelatinization properties were investigated by using Brabender amylograph. Starch granules were oval-shape and their size range was
묵의 재료인 동부 전분과 그로부터 분리한 아밀로오스와 아밀로펙틴의 이화학적 생장 및 전분의 호화 특성을 조사하였다. 동부 전분은 타원형의 업자 형태를 이루고 있고, 크기는
Keywords