Microbiology and Biotechnology Letters (한국미생물·생명공학회지)
- Volume 20 Issue 1
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- Pages.85-90
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- 1992
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- 1598-642X(pISSN)
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- 2234-7305(eISSN)
Assessment of Ethanol Fermentation with Rice Bran by Yeasts
米糠배지에서 酵母에 의한 에탄올 발효액의 평가
Abstract
Rice bran was employed as a main medium component for ethanol fermentation by Saccharomyces species. Among the several strains of .Saccharomyces yeasts. S. cerevisiae IF0 2346 was selected as the hest strain in view of the interest in the production of ethanol and amino acids. It was found that S. cerevisiae IF0 2346 showed
Saccharomyces속 효모를 사용하여 미강을 배지로 하여 에탄올을 발효특성을 조사하였다. 액화효소와 당화효소를 전처리한 미강에서 여러 Saccharomyces속 효모들을 배양한 결과 Saccharomyces cerevisiae IFO 2346이 높은 에탄올 생성 및 유리아미노산 함량을 나타내었다. 균체성장은 발효 24시간에