Korean Journal of Microbiology (미생물학회지)
- Volume 30 Issue 5
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- Pages.377-382
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- 1992
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- 0440-2413(pISSN)
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- 2383-9902(eISSN)
Ethanol Tolerance of Campylobacter jejuni by Ethanol Shock
Ethanol 충격에 의한 Campylobacter jejuni 의 Ethanol 내성
Abstract
The responses of C. jejuni to ethanol shock were studied for their survival. synthesis of ethanol shock proteins, and increased survival at higher concentration of ethanol upon prior treatments of ethanol. When C. jejuni were shocked with ethanol at 1. 3. and 5% for 60. 30 and 10 minutes, respectively. those cells synthesized the ethanol shock proteins of 90, 66, 60, 45, and 24 kd in molecular weight. When the C. ,jejuni shocked with 1 and 3% ethanol were exposed to 3 and 5% ethanol for 30 minutes. their survival rates were increased by
Ethanol 충격에 의한 Campylobacter jejuni 의 생존성 및 ethanol 충격 단백질의 합성과 내성반응을 연구하였다. 1% 의 ethanol 충격에 대해서는 60분, 3% 의 ethanol 충격에서는 30분, 5%의 ethanol 충격에서는 10분대데, 분자량이 90, 66, 60, 45, 24 kd 인 충격 단백질이 합성되는 것을 autoradiography 로 확인하였다. C. jejuni 를 1% 와 3% 의 ethanol 에서 30 분간 충격을 준후 각각 3% 와 5% 의 농도에 노출시켰을때의 생존율은 ethanol 충격엾이 직접 3% 와 5% 의 ethanol에 노출시켰을 때보다