Applied Biological Chemistry
- Volume 35 Issue 2
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- Pages.69-75
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- 1992
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- 2468-0834(pISSN)
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- 2468-0842(eISSN)
The rate and extent of acid indued coagulation of milk protein and physical characteristics of resultant coagulum
산에 의한 응고화에 영향을 미치는 인자들과 형성된 응고물의 물리학적 특징
- Bae, Hyuk-Jin (Department of Food Processing, Kyung-Hee University) ;
- Kim, Byung-Yong (Department of Food Processing, Kyung-Hee University) ;
- Kim, Myung-Hwan (Department of Food Engineering, Dan Kook University)
- Published : 1992.04.30
Abstract
Viscosity changes of acidified milk at the various pH
우유 단백질이 산에 의해 일어나는 응고의 시점과 응고가 일어나는 속도를 점도 변화와 혼탁도 변화로서 각각 측정하였고, 산성화의 변화에 따라 나타나는 입자의 크기는 상대점도로서 비교하였다. 우유 단백질의 응고화는