한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제24권4호
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- Pages.376-381
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- 1992
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- 0367-6293(pISSN)
환경가스조절 저장방법을 이용한 느타리버섯과 표고버섯의 유통기간 연장
Modified Atmosphere Storage for Extending Shelf Life of Oyster Mushroom and Shiitake
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Han, Dae-Seok
(Korea Food Research Institute) ;
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Ahn, Byung-Hak
(Korea Food Research Institute) ;
- Shin, Hyun-Kyung (Department of Food Science and Nutrition, Hallym University)
- 발행 : 1992.08.01
초록
버섯의 유통기간을 연장하기 위한 방법으로 환경가스조절(modified atmosphere, MA) 저장의 효과를 조사하기 위하여 표고버섯과 느타리버섯을 두께가
In order to study the effect of modified atmosphere storage on extending shelf life of mushrooms, oyster mushroom and Shiitake were wrapped with polyethylene film (PE,