Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 24 Issue 1
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- Pages.82-85
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- 1992
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- 0367-6293(pISSN)
Studies on Analysis of Sterols in Mayonnaise by GLC with Packed and Capillary Column
충전컬럼 및 모세관컬럼 가스크로마토그라프에 의한 마요네즈 중의 스테롤 분석연구
- Kim, Hyean-Wee (Ottogi Research Center) ;
- Jeong, So-Young (Ottogi Research Center) ;
- Jeong, Chang-Ki (Ottogi Research Center) ;
- Yoon, Hyeong-Sik (Ottogi Research Center) ;
- Park, Ki-Moon (Ottogi Research Center) ;
- Ahn, Peong-Ug (Ottogi Research Center) ;
- Choi, Chun-Un (Ottogi Research Center)
- 김현위 (오뚜기 중앙연구소) ;
- 정소영 (오뚜기 중앙연구소) ;
- 정창기 (오뚜기 중앙연구소) ;
- 윤형식 (오뚜기 중앙연구소) ;
- 박기문 (오뚜기 중앙연구소) ;
- 안평욱 (오뚜기 중앙연구소) ;
- 최춘언 (오뚜기 중앙연구소)
- Published : 1992.01.01
Abstract
Sterols in mayonnaise were determined by the gas liquid chromatographic(GLC) analysis using two different columns, packed column(silicone SE30) and fused silica capillary column(CBPl). Four kinds of sterol(cholesterol, campesterol, stigmasterol and
가스크로마토그라프법으로 마요네즈 중의 스테롤을 정량하는데 있어서 충전컬럼과 모세관 컬럼을 사용하여 비교 연구하였다. 두 컬럼의 경우 4종의 스테롤(cholesterol, campesterol, stigmasterol,