Journal of Food Hygiene and Safety (한국식품위생안전성학회지)
- Volume 6 Issue 3
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- Pages.165-169
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- 1991
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- 1229-1153(pISSN)
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- 2465-9223(eISSN)
Changes in Physico-Chemical Properties of Salted Sea Mustard (Undaria Pinnatifida) by Gamma Irradiation
염장미역의 감마선 조사에 따른 이화확적 특성 변화
Abstract
The effect of gamma irradiation on physico-chemical properties of salted sea mustard (Undaria pinnatifida) was investigated. Chlorophyll and carotenoid pigment of salted sea mustard were partially decreased by irradiation. However there was no significant difference in the retention rate of pigment between control and 2 kGy-irradiated samples after six months of storage at around
염장미역 제품의 염농도 감소와 저장 조건 개선을 위한 연구의 일환으로 감마선 조사가 염장미역의 이화학적 특성에 미치는 영향을 조사한 결과는 다음과 같다. 미역의 chlorophyll과 carotenoid 색소는 감선 조사에 의해 부분적으로 감소되었고