한국미생물·생명공학회지 (Microbiology and Biotechnology Letters)
- 제18권1호
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- Pages.26-30
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- 1990
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- 1598-642X(pISSN)
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- 2234-7305(eISSN)
Candida dattila K109와 K112 균주의 Killer 특성
Killer Characteristics of Candida dattila KI09 and Kl12 Strains
초록
포도에서 분리하여 동정한 Candida dattila K109와 K112 균주는 Kluyveromyces, Hansenula, Debaryomyces, Torulopsis, Brettanomyces속 효모에 대해 killer 활성을 가졌으며, 이들 균주의 최적 pH는 3.9-4.0이고, 최적 온도는 22-26
Candida dattila K109 and K112 isolated from grapes in Korea showed killer activity toward Saccharomyces cereuisiae 5 x 47, S. cereuisiae 1368, Hamenula, Torulopsis, Kluyueromyces, Debaryomyces, and Brettanomyces, and showed the most effective killer activity at 22-26