Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 22 Issue 6
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- Pages.711-715
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- 1990
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- 0367-6293(pISSN)
Continuous Separation of Lysozyme from Egg White by Ion Exchange Column Chromatography
이온교환 칼럼 크로마토그래피를 이용한 난백에서 Lysozyme의 연속추출
- Park, Seong-Joon (Ottogi Research Center) ;
- Kim, Hyeon-Seok (Ottogi Research Center) ;
- Kim, Hyean-Wee (Ottogi Research Center) ;
- Ahn, Tae-Hoe (Ottogi Research Center) ;
- Park, Ki-Moon (Ottogi Research Center) ;
- Choi, Chun-Un (Ottogi Research Center)
- 박성준 (오뚜기 중앙연구소) ;
- 김현석 (오뚜기 중앙연구소) ;
- 김현위 (오뚜기 중앙연구소) ;
- 안태회 (오뚜기 중앙연구소) ;
- 박기문 (오뚜기 중앙연구소) ;
- 최춘언 (오뚜기 중앙연구소)
- Published : 1990.11.01
Abstract
Continuous column chromatographic separation of lysozyme from egg white was investigated. A weak acid type cation exchange resin, Duolite C-464, was used because of high lysozyme recovery and ease of column operation in this experiment. The resin was equilibrated at
식품 및 의약품 원료로 이용되고 있는 Iysozyme을 난백으로부터 이온교환 크로마토그래프를 이용하여 연속추출하였다. 사용된 수지는 지금까지 수율, 순도, 작동용이성에서 가장 효과적이라고 밝혀져 있는 Duolite C-464 양이온교환수지를 선택하여